Educatie

Lezingen over gedrag & verzorging op de Kattendag bij Brokken & Zo op 1 februari 2020

Om 11.00 uur en 13.00 uur een lezing over Kattengedrag "De Gelukkige huiskat" en om 15.00 uur "Vachtverzorging".

Klik hier voor het volledige programma

     

       

Workshop Kattentrimmen bij Trimschool Nederland in Spijkenisse

De volgende Workshop Kattentrimmen is op 23 en 30 april 2020, deze is VOL! Maar je kunt je altijd opgeven zodat we weer snel een nieuwe workshop gaan plannen!

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden

Kijk hier voor de beelden van de workshop november 2019

Kijk hier voor een korte impressie van de workshop Kattentrimmen

Opleiding Meet Your Match

In samenwerking met Dierentehuis Louterbloemen heb ik in 2009 het unieke adoptieprogramma Meet your Match voor katten in Nederland geïntroduceerd. Sindsdien zijn er al circa 20 opvangcentra door mij opgeleid. Dit is mogelijk in een dag, waarbij ik eerst de theorie uitleg en we vervolgens ook katten in praktijk gaan testen. Dus wil je dit programma gaan toepassen in jouw opvang, neem dan snel contact op.

                                                                      

Gastlessen

Bij de Kattenacademie verzorg ik de module Gedragstest. Deze dag staat in het teken van de test ‘Meet your match’, een programma dat een betere plaatsing van asieldieren in Nederland mogelijk maakt. Door middel van deze test zijn er minder terugplaatsingen en kunnen nieuwe eigenaren een betere match vinden in een opvang.Tijdens deze lesdag zullen veel extra tips worden gegeven om kattenwelzijn in een opvang zo veel mogelijk te verbeteren. Als laatste wordt er nog praktijkles gegeven die in het teken staat van handdoektechnieken bij de kat. De handdoektechniek is een katvriendelijke manier van hanteren en kan op allerlei momenten een handig hulpmiddel zijn. Kijk op de site van de Kattenacademie voor meer informatie & data.

Bij de Praktijk voor kattengedrag verzorg ik een onderdeel van de cursus dag Agressie bij katten. Agressieve katten kunnen een probleem vormen in de dierenartspraktijk, op twee manieren. Niet alleen is het moeilijk vast te stellen wat de oorzaak van het gedrag is als een eigenaar hulp zoekt voor zijn of haar dier, ook kunnen agressieve katten op de behandeltafel op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn. Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op de oorzaken en behandeling van agressie, maar ook op het hanteren van katten in de praktijk. Kijk op de site van de Praktijk voor Kattengedrag voor meer informatie en data.

Lezingen

Regelmatig geef ik lezingen over de diverse onderwerpen rondom de kat, het gedrag en de verzorging. Heb je interesse dan hoor ik je graag.