Cursussen

De gelukkige asielkat op 24 mei 2024 voor beneficianten van Dierenlot

Opgeven kan via deze link

De periode dat katen in de opvang verblijven is voor elke kat lastig. Het is aan ons om dit zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat is het doel van een ieder die in de opvang werkt. Door meer begrip voor de behoeften van katten, kan jij daar een grote bijdrage aan leveren.

In deze training neemt Miranda je mee naar de belevingswereld van de kat en hoe daar in een opvang aan tegemoet gekomen kan worden. Wat moet je doen? hoe benader je een vreemde kat? Allemaal zaken die in deze ochtend behandeld worden.

 

Wegens succes worden de cursussen in 2024 weer gegeven!

Cursus Kattengedrag bij de Volksuniversiteit in Papendrecht & Spijkenisse

Elke kat is uniek!

Iedereen die een kat heeft of heeft gehad, weet het zeker. Jouw kat is echt uniek en allemaal zijn ze ook echt anders. Dat maakt ze ook zo leuk en daarom wil je ze zo goed mogelijk verzorgen en begrijpen.

Miranda Geerlings neemt je in mee in de wereld van ons meest geliefde huisdier de kat. Wat hebben ze nu eigenlijk nodig? Hoe vaak moeten ze eten? Hoe kun je ze in huis bezig houden? Wat bedoelen ze als ze miauwen? Kun je ze nu eigenlijk wel iets aanleren of ongewenst gedrag afleren? Heel veel zaken komen aan bod, verduidelijkt door foto’s en video’s.

“Veel mensen denken dat je een kat niets kan leren”, zegt Miranda, “maar een kat wil best iets voor jou doen als er maar iets tegenover staat, katten zijn namelijk erg trots en zelfstandig.” Haar eigen katten heeft ze geleerd om een high five te geven, in ruil voor een snoepje.

De cursus is opgedeeld in 3 delen:

Deel 1: De gelukkige huiskat - de basisbehoefte van een kat

Deel 2: Kattentaal - wat zegt een kat?

Deel 3: Hoe leren katten en hoe leer je ze iets af?

Deze cursus is vooral bedoeld voor de geïnteresseerde katteneigenaar.

  • In Spijkenisse 27 maart, 3 en 10 april van 19.00 tot 20.30 uur.
  • In Papendrecht op zaterdag 23 november van 10.00 tot 16.00 uur. Klik hier om je op te geven

***********************************************************************************************************************

Cursus Kattengedrag in 2024 voor beneficianten van Dierenlot

 

 

 

***********************************************************************************************************************

 

     

       

Workshop Kattentrimmen bij Trimschool Nederland in Spijkenisse

De volgende Workshop Kattentrimmen is op 23 en 30 april 2020, deze is VOL! Maar je kunt je altijd opgeven zodat we weer snel een nieuwe workshop gaan plannen!

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden

Kijk hier voor de beelden van de workshop november 2019

Kijk hier voor een korte impressie van de workshop Kattentrimmen

Opleiding Meet Your Match

In samenwerking met Dierentehuis Louterbloemen heb ik in 2009 het unieke adoptieprogramma Meet your Match voor katten in Nederland geïntroduceerd. Sindsdien zijn er al circa 20 opvangcentra door mij opgeleid. Dit is mogelijk in een dag, waarbij ik eerst de theorie uitleg en we vervolgens ook katten in praktijk gaan testen. Dus wil je dit programma gaan toepassen in jouw opvang, neem dan snel contact op.

                                                                      

Gastlessen

Bij de Kattenacademie verzorg ik de module Gedragstest. Deze dag staat in het teken van de test ‘Meet your match’, een programma dat een betere plaatsing van asieldieren in Nederland mogelijk maakt. Door middel van deze test zijn er minder terugplaatsingen en kunnen nieuwe eigenaren een betere match vinden in een opvang.Tijdens deze lesdag zullen veel extra tips worden gegeven om kattenwelzijn in een opvang zo veel mogelijk te verbeteren. Als laatste wordt er nog praktijkles gegeven die in het teken staat van handdoektechnieken bij de kat. De handdoektechniek is een katvriendelijke manier van hanteren en kan op allerlei momenten een handig hulpmiddel zijn. Kijk op de site van de Kattenacademie voor meer informatie & data.

Bij de Praktijk voor kattengedrag verzorg ik een onderdeel van de cursus dag Agressie bij katten. Agressieve katten kunnen een probleem vormen in de dierenartspraktijk, op twee manieren. Niet alleen is het moeilijk vast te stellen wat de oorzaak van het gedrag is als een eigenaar hulp zoekt voor zijn of haar dier, ook kunnen agressieve katten op de behandeltafel op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn. Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op de oorzaken en behandeling van agressie, maar ook op het hanteren van katten in de praktijk. Kijk op de site van de Praktijk voor Kattengedrag voor meer informatie en data.

Lezingen

Regelmatig geef ik lezingen over de diverse onderwerpen rondom de kat, het gedrag en de verzorging. Heb je interesse dan hoor ik je graag.